top of page
homepage_5.png

Wat we doen

Heart Work Heroes is een reactie op de helden van deze tijd; de mensen in de zorg.

Vaak vergeten en ondergewaardeerd, willen wij deze mensen voor het voetlicht brengen en tegelijkertijd de volgende generatie enthousiast maken voor de zorg.

 

Dit doen we door samen met kunstenaars van over de hele wereld de Heart Work Heroes beelden te creëren. 

Na de openlucht expositie in een stad worden de opvallende en unieke kunstwerken geveild door een gerenommeerd veilinghuis.

De opbrengst van de veiling wordt ingezet om de zorg te ondersteunen. Dit doen we door te doneren aan initiatieven die als doel hebben jongeren enthousiast te maken voor een carrière in de zorg én initiatieven die bijdragen aan het aantrekkelijker maken van de zorg voor huidige en toekomstige medewerkers.

‘ We moeten blijven herhalen wat een geweldig mooi vak we hebben. Heart Work Heroes is

een positief project dat hier aan bijdraagt en daar doe ik graag aan mee.’

- Diederik Gommers -

Herman-Roof-IMG_6301_lR.jpg

'Caring about others, running the risk of feeling, and

leaving an impact on people, brings happiness.' 

- Harold Kushner -

Het begin

Heart Work Heroes, een social enterprise, is opgericht door Herman Poort. Vlak na de geboorte van zijn oudste dochter bleek zijn vriendin leukemie te hebben. Vol goede moed gingen ze de strijd aan, maar met twee maanden was de strijd gestreden en helaas niet met een overwinning.

In zeven maanden tijd was hij vader geworden en was zijn dochter haar moeder verloren. Wat er zich in die twee maanden, grotendeels op de hematologie afdeling, 

afspeelde heeft zijn ogen voor zorgmedewerkers geopend.

Wat een bijzondere mensen-mensen. Ongelooflijk hoe ze zo’n moeilijke tijd draaglijk en hoopvol weten te maken.

 

Sinds die tijd is de druk op de zorg alleen maar toegenomen geworden, zeker met de impact van corona. 

Deze ervaring heeft ertoe geleid dat Poort Heart Work Heroes heeft opgericht, zijn manier om iets terug te geven. Kleurrijk, positief en op de toekomst gericht.

Missie

Beeld voor beeld willen we de zorg op een voetstuk plaatsen. Door aandacht te creëren voor deze helden én door te investeren in voorlichting over werken in de zorg, bouwen we aan een kleurrijke toekomst voor de zorg.

colorful-world.jpg
Our Mission
shutterstock_1612520092_lr.jpg

Visie

Een gezondheidszorg die echt gezond is, waar een glimlach de standaard is en waar voldoende mensen vanuit hun hart kunnen werken.

Word ook een
Heart Work Heroes fan!

bottom of page