top of page

Studenten Albeda Zorgcollege dingen mee naar een prijs van Heart Work Heroes

PERSBERICHT


Het project Heart Work Heroes is de grootste openluchtexpositie voor de zorg ooit in Nederland. Met ruim veertig unieke levensgrote beelden van Kruisplein tot aan de Kop van Zuid, geeft Heart Work Heroes uiting aan de waardering voor onze zorgmedewerkers. Het project heeft als doel geld in te zamelen om jongeren en volwassenen te inspireren voor een carrière in de zorg en het werken in de zorg aantrekkelijker te maken. Ook studenten van Albeda Zorgcollege maken ontwerpen voor de beelden. Uit negentig deelnemende studenten wordt donderdag 10 maart een winnaar bekendgemaakt.


Op woensdag 18 mei 2022, staan de veertig beelden, met sokkel 2 meter hoog, verdeeld door centrum Rotterdam. Iedere beeld is op een unieke manier beschilderd. Grotendeels door professionele kunstenaars, zoals o.a. Tymon de Laat, Marcel Labrie, Barbara Helmer, Iwan Smit, Pietra Ligura, Clemens Briels en vele anderen. Ook het beeld van de winnende student van Albeda Zorgcollege zal hier tussen staan.

10 maart 2022 bestaat de jury uit Herman Poort, initiatiefnemer van Heart Work Heroes, Caroline den Hartog, programmamanager Rotterdam Sterker door Jongeren (RSDJ), rapper/zanger Bollebof, Henrita Abrafi, welzijnsbegeleider Laurens Dijkvelden en Corné Grootenboer, adjunct-directeur van Albeda Zorgcollege. Onder begeleiding van docent Edith Knops zal de winnaar tijdens de open dagen van Albeda Zorgcollege op 17 en 18 maart zijn/haar beeld beschilderen.


Veiling De beelden worden op 30 juni geveild in Rotterdam. De opbrengst is bestemd voor initiatieven die de zorg aantrekkelijker maken voor toekomstige zorgmedewerkers. Want alleen met voldoende zorgmedewerkers houden we de zorg in de toekomst gezond. Zo worden in samenwerking met de Giovanni van Bronckhorst Foundation projecten gestart om kinderen al op de basisschool voor te lichten en enthousiast te maken over werken in de zorg. Andere projecten zullen na de expositie worden gestart, o.a. met Albeda Zorgcollege.

Rotterdam Sterker door Jongeren

​De herstelaanpak Rotterdam Sterker door Jongeren van de gemeente Rotterdam ‘adopteerde’ drie beelden, die door jongeren worden beschilderd. Eén van deze beelden wordt door de zorgstudenten van Albeda beschilderd. Daarmee vragen zij positieve aandacht voor het werken in de zorg. De andere twee beelden worden door jongeren in de wijken Beverwaard en Noordplein beschilderd en worden later in de tijd onthuld.

Betrokken bij de zorg

Heart Work Heroes, een social enterprise, is opgericht door Herman Poort. Vlak na de geboorte van zijn oudste dochter bleek zijn vriendin leukemie te hebben. Wat er zich vervolgens in zijn leven afspeelde, opende zijn ogen voor de enorm belangrijke rol van zorgmedewerkers. Aan het begin van de coronacrisis nam hij het initiatief om Heart Work Heroes te realiseren. Velen spraken inmiddels hun betrokkenheid uit bij het project, zoals Prof. dr. Diederick Gommers, tevens lid van de raad van advies van Heart Work Heroes. Burgemeester Aboutaleb noemde Heart Work Heroes, “Een zichtbaar hart voor onze helden in de zorg”.

197 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page