Na een mooie dag met Parkheuvel op de Horecava aan het eind van een fles Pol Roger, besluit Lauressa Broos de lege Champagne fles mee naar huis te nemen. Ze heeft zojuist een briljant idee gekregen. De eerste stiftstrepen worden gezet; het begin van een droom die uitkomt.
Borden opmaken Het is 1,5 geleden dat Lauressa Broos zich besloot om officieel als kunstenares aan de slag te gaan. De in 2018 afgestuurde aan het grafisch Lyceum kwam er al snel achter dat ze totaal niet was weggelegd om van 9 to 5 achter de computer te zitten. Ze belandt al snel in het dynamische horeca leven in de keuken. “Ik kon totaal niet koken, maar door hard werken en veel leren mocht ik uiteindelijk in de keuken staan bij 2-sterren restaurant Parkheuvel. Hier ben ik echt mega trots op!” Als zij erachter kwam dat ze talent heeft voor het opmaken van borden, komt zij op het idee om iets te gaan doen met lege flessen. Hier krijgt ze al snel bekendheid mee.
Lauressa Broos beschrijft haar stijl als kleurrijke “Contemporary art” met veel persoonlijke touches. De flessen worden met deze stijl rijkelijk versierd en geen enkele fles is hetzelfde.“Als iemand een fles aanvraagt geeft diegene vaak bulletpoints van wat erin verwerkt moet worden. Dit resulteert dus altijd in een persoonlijk kunstwerk.” Hoewel Broos bekend staat om haar flessen, is haar werk veelzijdiger dan dat. Zo werkt ze ook aan kerstballen, schilderijen en is ze de trotste maker van Apollo, haar Heart Work Hero.
'Een vriendin van me is verpleegkundige en heeft ter inspiratie meegeholpen aan mijn Hero. Zij heeft mij verteld wat zij zo mooi vindt aan haar werk. Dit liet echt enorme passie voor de zorg zien'
Stroomversnelling n de 1,5 jaar tijd heeft Lauressa al heel wat stappen gezet in haar kunstcarrière, zo hebben
bedrijven als KPN, Effectory, Douwe Egberts en Schiphol al bij haar aan de deur geklopt voor haar kunstwerken. Ook heeft ze al met menig bekende Nederlander samengewerkt o.a. Tino Martin, Steven Berghuis, Rafaël van der Vaart en Afrojack.
Bij de vraag of ze iets kan uitleggen over haar voltooide Hero reageert ze vol enthousiasme. “Het maken van dit beeld is toch wel echt één van de hoogtepunten van mijn kunstcarrière tot nu toe. Het idee dat die voor een paar weken uitgerekend in Rotterdam staat en dat iedereen hem kan zien is echt heel speciaal voor mij”. Ze vertelt erbij dat de vleugels op de achterkant van de Hero een eerbetoon is aan de zorgmedewerkers in de zorg die zij vergelijkt met engelen.
Zorg
Voor haar was er geen moment twijfel toen Herman haar benaderde of ze mee wilde doen aan dit project, aangezien zij de zorg van dichtbij heeft meegemaakt en weet hoe belangrijk het is om gepassioneerde mensen aan het bed te hebben. “In 2010 is mijn opa overleden aan slokdarmkanker. Hiervoor zijn wij heel vaak in het ziekenhuis geweest. Dit was voor mij ook de reden om mijn bijdrage te leveren aan dit project. Ik was 14 toen ik meeging naar het
ziekenhuis en hoe zorgmedewerkers ons opvingen en er alles aan deden om ons beter te laten voelen is voor mij echt onbeschrijfelijk.” Zij gaat verder, “Mijn beste vriendin is verpleegkundige en heeft ter inspiratie meegeholpen aan mijn Hero. Zij heeft mij verteld wat zij zo mooi vindt aan haar werk. Dit liet echt enorme passie voor de zorg zien”.
Comments